de klant en zijn monteur

Volvo Personal Service

Bluekens Volvo Breda kiest voor het nieuwe werken!

Personal Service Technician

Dat Volvo een innovatief merk is, staat als een paal boven water. Met diverse veiligheidssystemen, uiterlijke opties en accessoires behoort Volvo inmiddels tot het premium segment auto’s. Omdat het bij Volvo niet enkel om veiligheid draait maar ook om haar klanten, komt Volvo met een nieuw concept, Volvo Personal Service. Volvo Personal Service, afgekort als VPS, is een concept waarbij het draait om de klant en zijn monteur.

De monteur, welke vanaf 2019 officieel Personal Service Technician (PST) heet, heeft het afgelopen jaar een intensief leertraject ondergaan om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het voordeel wat u als klant beleeft, is het direct contact met diegene die uw waardevol bezit met zorg behandeld. Zo kunt u hem vragen naar verdere uitleg over uw auto, of laat u uw PST’er meeluisteren met een bijgeluid.     

In Breda heeft de werkplaats tijdens de verbouwing in 2016 een grote metamorfose ondergaan. Dit is onder andere gedaan om de nieuwe manier van werken te ondersteunen. Zo werken onze PST’ers niet met een gereedschapskist, maar met een gereedschapskast. Deze kast is ingericht met gereedschap voor 2 PST’ers.

Waarom 2 PST’ers? Volvo gelooft in de kracht van samenwerken. Waarom iets alleen doen, als het met 2 minstens zo snel gaat? Tijdens het onderhoud van uw Volvo werken wij met 2 PST’ers aan uw auto. Zo kan een onderhoudsbeurt van 3 uur, in 1,5 uur gereed staan. Uw voordeel hierbij is dat u kunt blijven wachten in onze showroom of wachtruimte. Geniet u ook nog even van onze koffie?

20190118_110417.jpg

PST'er aan het woord

Rick Botermans:

Volvo Personal Service zie ik persoonlijk als een mooie toevoeging aan het werk van een monteur. Je komt direct in contact met de klant waardoor je een betere service kan verlenen en dat komt ten goede aan de klantentevredenheid. Gezien de positieve reacties welke wij ontvangen van onze klanten vinden zij het ook prettig dat er één aanspreekpunt is. Hierdoor verloopt meestal de communicatie ook beter en zijn afspraken duidelijker.

Marcel Watzeels:

Met VPS brengen we de dorpsgarage naar een professionele dealer. Het persoonlijke contact maakt het werk leuker. Ook is er het voordeel van meer begrip en duidelijkheid over de wens van de berijder. Doordat we samen als een team werken gaat het onderhoud ook vlotter als u er op wil wachten.

20190118_104722(0).jpg

Joep van Dongen:

Als monteur in contact staan met de klant is een zeer leuke ervaring. Op deze manier krijgt de auto ineens een gezicht. Je hebt niet alleen meer de zorg over de auto maar ook de klant als persoon. Juiste informatie verstrekken, duidelijke prijsopgaves en een tevreden klant die graag terug komt bij Bluekens. Een blijk van waardering als je de auto weer netjes gemaakt hebt doet mij als monteur erg goed.

Dat de taken nu veranderen weet ook Jan Nagtzaam (Customer Relation Manager).

Monteurs gaan een deel van je werk overnemen. Oh? En ik dan? En hoe gaat dat lopen? Dat loopt heel goed zelfs! Het is mooi om te zien hoe onze monteurs dit oppakken. De band tussen klant en monteur is nu veel duidelijker, wat vaak leuke reacties oplevert. Het gedane werk kan zo veel beter besproken worden, bijzonderheden lopen niet meer via/via en kunnen beter worden aangepakt en de bedankjes gaan naar degene die het werk hebben uitgevoerd. En Voor ons als receptionisten blijft er genoeg over hoor. We ondersteunen de monteurs waar nodig en krijgen ook wat meer tijd de klanten wat persoonlijker te woord te staan. Eigenlijk hadden we dit veel eerder moeten doen!

TROTS!

TROTS!

Service Manager Corné Hagenaars:

Met trots kijken wij terug op de afgelopen periode. Het is een intensief jaar van cursussen en praktijkoefeningen geweest. Wanneer mij een jaar geleden, aan het begin van dit traject, gevraagd zou zijn waar we nu in januari 2019 zouden staan, had ik nooit verwacht dat we al aan onze certificering toe waren. Het certificaat welke op 15 januari uitgereikt is door Volvo Cars Nederland, is een beloning van hard werken. Samen met werkplaatschef Eric Jespers zijn wij intensief bezig geweest om onze collega’s te ondersteunen daar waar nodig. Dat zij nu aan de werkplaatsbalie u vakkundig te woord staan, is iets om trots op te zijn!    

 

 

Contact
Contact