Bluekens als betrouwbare partner voor jouw wagenpark


Wij geloven in duurzame relaties en betrouwbare wagenparkoplossingen. Ook gaan wij tot het uiterste om je met reparatie of onderhoud zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Speelt bijvoorbeeld het thema duurzaamheid en de transitie naar elektrisch rijden ook een rol binnen jouw bedrijf? Of heb je hulp nodig bij het schrijven van een autobeleid? Onze business-salesafdeling denkt graag met je mee.

Nieuw: de Volvo EX30 Cargo

Met name door de nieuwe milieueisen van de overheid zoeken bedrijven continu naar oplossingen om hun CO₂ uitstoot te minimaliseren in het wagenpark. Waar lopen bedrijven momenteel tegenaan in de bedrijfswagenmarkt?

  • LCV’s worden vanaf 1-1-2025 belast met BPM (voertuigen worden hierdoor 33% duurder).
  • Nieuwe wetgeving omtrent milieuzones stadscentra.
  • Beperkingen B-rijbewijs i.v.m. hoge gewichten van elektrische LCV’s (inmiddels B-rijbewijs max. GVW aangepast tot 4250kg i.p.v. 3500kg).
  • Elektrische LCV heeft momenteel nog een beperkte actieradius en trage oplaadcyclus.
  • Elektrische LCV heeft een hoge TCO.

Achtergrond

Door goed naar de klantbehoeften luisteren, altijd proberen mee te denken en vooral ook in oplossingen denken, zien wij mogelijkheden in het aanbieden van een zogenaamde Cargo uitvoering van de EX30. De auto leent zich bij uitstek voor inzet bij bedrijven in plaats van de kleine LCV door het formaat, de prijs (vanaf prijs en TCO) én actieradius.

Een groot voordeel van de inzet van een dergelijke oplossing is dat de auto aan het einde van de looptijd (in geval van lease) gewoon terug omgebouwd kan worden naar een standaard voertuig zoals deze af-fabriek geleverd wordt. Zonder schade aan het interieur, dus er is geen afbreuk aan de restwaarde van het voertuig. Eventueel kan het voertuig zelfs gedurende de looptijd omgebouwd worden om intern ten behoeve van herinzet gebruikt te worden.

Voor wie?

De afzetmarkt is vrij breed. Klein zakelijk verwachten we er niet veel van; deze klant kan vrij goed overweg met een nieuwe elektrische LCV (en heeft ook veel mogelijkheden tot subsidie en belastingvoordelen). Waar wij ons op richten is het MKB, Groot Zakelijk en Internationale bedrijven. Dan met name de bedrijven die ook het kleine segment LCV in de vloot hebben (zoals bijv. Renault Kangoo, Opel Combo, Peugeot Partner en VW Caddy). Deze auto’s worden veelal gebruikt voor kleine onderhoudswerkzaamheden, klantbezoeken en controles. Ze rijden normaal gesproken relatief veel adressen af en worden daarnaast ook als woon-werk-verkeer voertuigen ingezet. Weinig laadvolume en belading nodig, dus weinig M3 nodig in de ‘laadruimte’. De laadruimte met vlakke laadvloer is met name handig voor veilig bevestigen gereedschappen, kleine onderdelen en eventueel een kleine kast-/ladeinrichting of andere specifieke zaken. Het is spreekwoordelijk geen rijdend magazijn.

Tijdlijn

Vanaf 1-3-2024 is de ontwikkeling van de eerste EX30 Cargo bij een bedrijf die onderdeel uitmaakt van een van onze dealerholdings. Hier maken we een cargo variant door middel van het verwijderen van de achterbank, het plaatsen van een vlakke laadvloer (betonplex) incl. enkele sjorogen en de achterramen worden ‘geblindeerd’ met gaatjesfolie. Eind maart is de oplevering van de eerste demo en direct de eerste testsessies bij relaties.

Op- en ombouw

Naast het plaatsen van een betonplex laadvloer kan er ook aanvullend een veiligheidsnet geplaatst worden (op de originele bevestigingspunten af-fabriek) dus hier doen we geen concessies aan de veiligheid. Een volledig tussenschot (hout, aluminium of staal) behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er gekozen worden voor een kunststof laadvloer als er gelet moet worden op gewichtsbesparing. En zijn er mogelijkheden om een ladeinrichting te plaatsen met bijv. 2 diepe lades aan de achterzijde en 1 bij een van de zijdeuren. Elektrische aansluitingen voor signaleerverlichting intern en extern, omvormer inwendig t.b.v. opladen gereedschappen en elektronische apparatuur behoort ook tot de mogelijkheden.