Private lease vanaf €479 p.m.
Volvo XC40

Na het grote succes van de in 2017 geïntroduceerde nieuwe Volvo XC60 beleefde de nieuwe XC40 op 21 september 2017 zijn wereldpremière. De nieuwe XC40 is het eerste model dat op het volledig nieuw door Volvo ontwikkelde Compact Modular Architecture (CMA) platform wordt gebouwd.

 

 

XC40 Review door Autovisie

XC40 Rechter achterlicht.jpg

 

 

 

 

Express yourself

Express yourself

Aan de hand van tientallen kleurencombinaties voor het exterieur én interieur is de nieuwe XC40 te personaliseren. “Van het begin af aan wilden we dat de nieuwe XC40 fris en onderscheidend zou zijn”, vertelt Thomas Ingenlath, Chief Design Officer bij Volvo Cars. “Een Volvo waarin kopers al hun creativiteit kunnen loslaten. XC40-rijders zijn geïnteresseerd in mode, design en cultuur. Ze willen daarom ook een Volvo die hun persoonlijkheid reflecteert. De nieuwe XC40 is die auto”.

Tot in elk detail uitgedacht

Tot in elk detail uitgedacht

De nieuwe Volvo XC40

Expressief design

De nieuwe XC40 is gemaakt voor de stad. Een jeugdig design in combinatie met een robuuste uitstraling is het een auto die gezien mag en wil worden.

Alles op z'n plek

De slimme opslagoplossingen in de nieuwe XC40 maken het leven makkelijker en meer overzichtelijk. Met portiervakken waar een laptop in past en een ingenieuze opvouwbare tassenhaak. En met een ruime opbergbak onder de armsteun.

Eenvoudig inladen

Het in- en uitladen van de nieuwe XC40 gaat moeiteloos dankzij de geautomatiseerde, hands free achterklep. Beweeg gewoon je voet onder de achterbumper en hij gaat van zelf open of dicht. Ook heeft de nieuwe XC40 een opvouwbare laadvloer en achterbanken die inklappen met de druk op een knop.

 

 

 

Slimme technologie

Innovatie met gevoel. Het eenvoudig te bedienen touch screen in het dashboard, het hoge resolutie driver display en de spraakbesturing, het is allemaal ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken. Standaard op elke nieuwe XC40.

Een extra paar ogen

Met City Safety - standaard op elke nieuwe XC40 - heb je een co-piloot aan boord. Het systeem kan andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grote dieren op de weg herkennen, en geeft een waarschuwing als een gevaarlijke situatie dreigt. Als je niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch ingrijpen om een aanrijding te voorkomen of de impact te verminderen. Run-Off Road Mitigation helpt om uw XC40 op de weg te houden. Zodra het systeem opmerkt dat u onopzettelijk van de weg raakt, kan het u automatisch terug de weg op sturen.

Visie op veiligheid

De naam Volvo staat gelijk aan veiligheid. In 1944 ging onze eerste stalen veiligheidskooi in productie en de driepuntsveiligheidsgordel ontwikkelden we in 1959. Die innovatiedrang staat nooit stil. Het is onze visie dat in 2020 niemand overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo.

Vol vertrouwen

De nieuwe XC40 geeft een gevoel van vertrouwen zodra u achter het stuur plaatsneemt. De verhoogde zitpositie geeft u een duidelijk beeld van de weg. Uitstekende wegligging en directe besturing maken het een echte rijdersauto. Rijden was nog nooit zo comfortabel. Met Pilot Assist rijdt uw XC40 automatisch met een constante snelheid en houdt continu afstand van de auto voor u. Het helpt zelfs met bijsturen zodra u te dicht bij de wegmarkeringen komt. Een gevoel van controle met de intelligente all-wheel drive technologie. Dit systeem geeft extra tractie, met een minimale toename van het verbruik en uitstoot.

XC40 interieur bannerformaat.jpg
Vernieuwend interieur

Vernieuwend interieur

De nieuwe XC40 zet in zijn klasse de maatstaf in ruimte, opbergmogelijkheden en functionaliteit. Zo zijn bijvoorbeeld de luidsprekers onder de voorruit in het dashboard geplaatst om de portiervakken te vergroten. “Tijdens het klantonderzoek werd duidelijk dat de meeste auto's tekortschieten wat betreft de opbergmogelijkheden van het interieur. Smartphones in de middenconsole schuiven tot vervelens toe heen en weer, bagage dreigt om te kieperen. Deze kleine irritaties wilden we oplossen”, zegt Louiza Atcheba, Model Brand Manager voor de Volvo 40-serie. 

“De ontwikkeling van de nieuwe XC40 is voor een belangrijk deel gebaseerd op de ervaringen en meningen van klanten. Met de XC40 maken we een einde aan rommel in de auto. Een opgeruimd interieur zorgt voor een opgeruimd hoofd”, besluit Louiza Atcheba.

Contact
Contact