Powerflush

In toenemende mate worden Volvo’s geleverd met een automatische versnellingsbak, een waardevolle toevoeging aan het rijplezier. Om de automatische versnellingsbak optimaal te laten presteren en reparaties in de toekomst te voorkomen is onderhoud noodzakelijk, de automatische versnellingsbak één van de zwaarst belaste onderdelen in de auto.

Door verbeterde technieken verlopen de schakelingen steeds soepeler, soms zelfs ongemerkt. De vele schakelingen zijn een fijn samenspel van mechaniek en elektronica, welke er voor moeten zorgen dat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Gedurende de gebruiksperiode wordt de olie in de versnellingsbak aan een zware belasting en hoge temperaturen blootgesteld. Deze extreme belasting zal er voor zorgen dat de smerende en reinigende capaciteiten van de olie af zal nemen. Als berijder kunt u dit ervaren als schokkerig schakelen, slippen, schommelend toerental of een storing in de automaat.

Ruim 90% van de schakelklachten wordt veroorzaakt door vervuiling en het merendeel kan opgelost worden door middel van de powerflushmethode!

Door het dynamisch spoelen, reinigen en volledig verversen van de automatische transmissie, worden de meeste schakelklachten zeer snel en effectief verholpen. Repareren zonder demontage en openen van de automatische transmissie!

We adviseren de automatische versnellingsbakolie tussen de 80.000 – 120.000km preventief te verversen (afhankelijk van type auto en versnellingsbak), dit om reparaties in de toekomst te voorkomen. Informeer bij ons over de voordelen en mogelijkheden.

Contact
Contact