de klant en zijn monteur

Volvo Personal Service

Bluekens Volvo stapt over op Volvo Personal Service. Rechtstreeks contact met de technicus voor meer openheid en transparantie en daarnaast werken technici samen om de wachttijd te halveren.

Personal Service Technician

Dat Volvo een innovatief merk is, staat als een paal boven water. Omdat het bij Volvo niet enkel om veiligheid draait maar ook om haar klanten, komt Volvo met een nieuw concept, Volvo Personal Service. Wat houdt Volvo Personal Service in? Binnen VPS heeft u als klant rechtstreeks contact met de autotechnicus, zo wordt ‘ruis’ voorkomen en bieden wij u maximale openheid en transparantie in het service-proces. Daarnaast worden de werkzaamheden in teams van 2 technici uitgevoerd om de doorloop- en daarmee wachttijden te verkorten.

Het concept is op onze vestigingen Breda en Roosendaal reeds geïmplementeerd, in Oosterhout wordt er op dit moment druk getraind.

De monteur, welke vanaf 2019 officieel Personal Service Technician (PST) heet, heeft het afgelopen jaar een intensief leertraject ondergaan om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het voordeel wat u als klant beleeft, is het direct contact met diegene die uw waardevol bezit met zorg behandeld. Zo kunt u hem vragen naar verdere uitleg over uw auto, of laat u uw PST’er meeluisteren met een bijgeluid.     

In Breda heeft de werkplaats tijdens de verbouwing in 2016 een grote metamorfose ondergaan. Dit is onder andere gedaan om de nieuwe manier van werken te ondersteunen. Zo werken onze PST’ers niet met een gereedschapskist, maar met een gereedschapskast. Deze kast is ingericht met gereedschap voor 2 PST’ers.

Waarom 2 PST’ers? Volvo gelooft in de kracht van samenwerken. Waarom iets alleen doen, als het met 2 minstens zo snel gaat? Tijdens het onderhoud van uw Volvo werken wij met 2 PST’ers aan uw auto. Zo kan een onderhoudsbeurt van 3 uur, in 1,5 uur gereed staan. Uw voordeel hierbij is dat u kunt blijven wachten in onze showroom of wachtruimte. Geniet u ook nog even van onze koffie?

20190118_104722(0).jpg

PST'er aan het woord

Rick Botermans:

Volvo Personal Service zie ik persoonlijk als een mooie toevoeging aan het werk van een monteur. Je komt direct in contact met de klant waardoor je een betere service kan verlenen en dat komt ten goede aan de klantentevredenheid. Gezien de positieve reacties welke wij ontvangen van onze klanten vinden zij het ook prettig dat er één aanspreekpunt is. Hierdoor verloopt meestal de communicatie ook beter en zijn afspraken duidelijker.

Marcel Watzeels:

Met VPS brengen we de dorpsgarage naar een professionele dealer. Het persoonlijke contact maakt het werk leuker. Ook is er het voordeel van meer begrip en duidelijkheid over de wens van de berijder. Doordat we samen als een team werken gaat het onderhoud ook vlotter als u er op wil wachten.

Dat de taken nu veranderen weet ook Jan Nagtzaam (Customer Relation Manager).

Monteurs gaan een deel van je werk overnemen. Oh? En ik dan? En hoe gaat dat lopen? Dat loopt heel goed zelfs! Het is mooi om te zien hoe onze monteurs dit oppakken. De band tussen klant en monteur is nu veel duidelijker, wat vaak leuke reacties oplevert. Het gedane werk kan zo veel beter besproken worden, bijzonderheden lopen niet meer via/via en kunnen beter worden aangepakt en de bedankjes gaan naar degene die het werk hebben uitgevoerd. En Voor ons als receptionisten blijft er genoeg over hoor. We ondersteunen de monteurs waar nodig en krijgen ook wat meer tijd de klanten wat persoonlijker te woord te staan. Eigenlijk hadden we dit veel eerder moeten doen!

 

 

Contact
Contact