de klant en zijn monteur

Volvo Personal Service

Bluekens Volvo Breda kiest voor het nieuwe werken!

Dat Volvo een innovatief merk is, staat als een paal boven water. Met diverse veiligheidssystemen, uiterlijke opties en accessoires behoort Volvo inmiddels tot het premium segment auto’s. Omdat het bij Volvo niet enkel om veiligheid draait maar ook om haar klanten, komt Volvo met een nieuw concept, Volvo Personal Service. Volvo Personal Service, afgekort als VPS, is een concept waarbij het draait om de klant en zijn monteur.

De monteur, welke vanaf 2019 officieel Personal Service Technician (PST) heet, heeft het afgelopen jaar een intensief leertraject ondergaan om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het voordeel wat u als klant beleeft, is het direct contact met diegene die uw waardevol bezit met zorg behandeld. Zo kunt u hem vragen naar verdere uitleg over uw auto, of laat u uw PST’er meeluisteren met een bijgeluid.     

In Breda heeft de werkplaats tijdens de verbouwing een grote metamorfose ondergaan. Dit is onder andere gedaan om de nieuwe manier van werken te ondersteunen. Zo werken onze PST’ers niet met een gereedschapskist, maar met een gereedschapskast. Deze kast is ingericht met gereedschap voor 2 PST’ers.

Waarom 2 PST’ers? Volvo gelooft in de kracht van samenwerken. Waarom iets alleen doen, als het met 2 minstens zo snel gaat? Tijdens het onderhoud van uw Volvo werken wij met 2 PST’ers aan uw auto. Zo kan een onderhoudsbeurt van 3 uur, in 1,5 uur gereed staan. Uw voordeel hierbij is dat u kunt blijven wachten in onze showroom of wachtruimte. Geniet u ook nog even van onze koffie?

 

PST’er aan het woord

Rick Botermans:

Volvo Personal Service zie ik persoonlijk als een mooie toevoeging aan het werk van een monteur. Je komt direct in contact met de klant waardoor je een betere service kan verlenen en dat komt ten goede aan de klantentevredenheid. Gezien de positieve reacties welke wij ontvangen van onze klanten vinden zij het ook prettig dat er één aanspreekpunt is. Hierdoor verloopt meestal de communicatie ook beter en zijn afspraken duidelijker.

Marcel Watzeels:

Met VPS brengen we de dorpsgarage naar een professionele dealer. Het persoonlijke contact maakt het werk leuker. Ook is er het voordeel van meer begrip en duidelijkheid over de wens van de berijder. Doordat we samen als een team werken gaat het onderhoud ook vlotter als u er op wil wachten.

 

 

Contact
Contact