Bluekens gaat voor groen

Erkend Duurzaam

Als eerste organisatie in Nederland zijn nu alle Volvodealers een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het door de BOVAG uitgereikte certificaat Erkend Duurzaam levert het bewijs dat de Nederlandse Volvo dealerorganisatie in alle facetten van haar bedrijfsvoering duurzaamheid heeft verankerd.

In april 2009 overhandigde Minster Cramer aan Volvodealer Van Vliet het eerste Erkend Duurzaamcertificaat. Volvo's Algemeen Directeur, Ad van Batenburg, zegde toen de Minister toe dat voor het eind van het jaar alle Volvodealers gecertificeerd zouden zijn. Inmiddels heeft de volledige Volvo dealerorganisatie de toetsing met goed gevolg doorstaan en nemen de trotse dealerdirecties de bijbehorende certificaten in ontvangst.

 

Certificaat ‘Erkend Duurzaam'

42 vragen op het gebied van bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel vormen samen een scan waarmee de duurzaamheid van de dealer in kaart wordt gebracht. Als deze antwoorden een voldoende scoren, kan de ondernemer het certificaat ‘Erkend Duurzaam' van de BOVAG aanvragen. Het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit ziet toe op controle van de resultaten. Een deskundige commissie besluit vervolgens over de definitieve toekenning van het certificaat.

 

Meer dan schoon en zuinig

 "Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van de Volvo organisatie staan dan ook de nodige schone en zuinige modellen. "Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto's met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit", aldus Ad Van Batenburg.

 

Ook als werkgever zijn de zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het eigen bedrijf neemt de Volvo dealerorganisatie zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld de collectieve sponsoring van SOS Kinderdorpen.

 

Initiatief BOVAG

Voor Geert Vermeer, voorzitter van BOVAG Autodealers is hiermee aangetoond wat doelgerichte samenwerking mogelijk maakt. Vermeer: "De intensieve samenwerking tussen de Volvo dealervereniging, Volvo Nederland, BOVAG en IvDM is fantastisch. Het was een stevige klus, maar dit bewijst dat samenwerking op dit niveau gewoon loont!'

 

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is een jaar lang geldig, daarna vindt een nieuwe toetsing plaats.

Nu ook een elektrische fiets als vervangend vervoer

Nu ook een elektrische fiets als vervangend vervoer

Als duurzaam vervangend vervoer worden fietsen al sinds lange tijd aangeboden binnen de Bluekens Groep.

Nu is daar met de elektrische fiets nog een extra mogelijkheid bijgekomen.

Op deze manier kunnen we u extra duurzaam en gezond vervangend vervoer aanbieden als u uw auto voor onderhoud bij ons brengt.

Deze elektrische fietsen zijn bij alle Bluekens vestigingen gratis en te boeken bij een werkplaatsafspraak.

Contact
Contact