Houd me op de hoogte

De nieuwe Volvo EX90

Op de hoogte blijven van de nieuwe Volvo EX90

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws betreffende de nieuwe Volvo EX90? Vul hier uw gegevens in.

XC90 Lidar

De veiligste Volvo ooit: de Volvo EX90

Volvo staat al jaren bekend als een van de veiligste merken in de branche. Met de gloednieuwe en volledig elektrische Volvo EX90 begint Volvo aan een nieuw tijdperk op het gebied van veiligheid. Door gebruik te maken van volledig nieuw ontwikkelde technologieën gaat Volvo nóg een stapje verder en wordt de focus meer op u als bestuurder gelegd. Volvo noemt dit ‘Safety in Mind’.

Op deze pagina lees je de allereerste informatie over de nieuwe veiligheidstechnologieën. Vul het formulier in en we houden u op de hoogte!

 

EX90 neus
EX90 zijkant
EX90 LM wiel
EX90 Dashboard klein

Het LiDAR-systeem in de Volvo EX90 is de toekomst

EX90

Het nieuwe LiDAR-systeem zorgt voor verbeterde veiligheid van de bestuurder en zijn omgeving. Het LiDAR-systeem is uitgerust met 5 radars, 8 camera's en 16 ultrasone sensoren. De sensoren worden aangestuurd door de modernste software en zijn met elkaar verbonden, waardoor het mogelijk is om een 360-graden en driedimensionaal beeld te krijgen van de omgeving – en om deze in de gaten te houden. Het systeem kan kleine objecten honderden meters vooruitzien, waardoor er meer tijd is om te informeren, te handelen en te vermijden. De Volvo EX90 is namelijk in staat om de verzamelde data zelf te analyseren én hierop te anticiperen. Het systeem fungeert daarom als een soort veiligheidsschild rondom de auto.

Extra veiligheid binnenin de Volvo EX90

Naast optimale veiligheid buiten de auto focust Volvo nu nog meer op wat zich aan de binnenkant afspeelt. Wie is de bestuurder en wat is zijn of haar gemoedstoestand vandaag? Speciale sensoren en camera’s zijn in staat om de concentratie van ogen te identificeren en te meten. Dankzij deze technologie kan de Volvo EX90 zien wanneer de je dus afgeleid, moe of anderszins onoplettend bent. De auto reageert hierop, past zich aan en kan indien nodig ingrijpen.

Volvo EX90 LiDAR

Safety in mind

Contact
Contact