Autoruitschade

 

Zeker weten: de voordelen zijn glashelder!

De voortdurende ontwikkeling van design en techniek zorgt ervoor dat autoruiten een integraal deel uitmaken van de totale auto. Zeker de voorruit, maar ook de achter- en zijruiten blijven op dit punt niet achter. Bij Autobedrijf Bluekens denken we hierbij natuurlijk als geen ander aan de factor veiligheid. Daarom is het zaak ruitreparaties uitsluitend door de Volvo-dealer te laten uitvoeren. De voordelen zijn glashelder: niet alleen wordt de reparatie of vervanging vakkundig uitgevoerd, maar krijgt u bij vervanging in principe liefst 48 maanden schriftelijke garantie. En doordat de werkzaamheden door ervaren Volvo-reparateurs worden verricht, gebeurt het snel, efficiënt én dus relatief voordelig.

Misverstand: glas = glas

We horen het nog al te vaak: glas is glas dus waar en door wie ik de ruitreparatie of –vervanging laat doen, maakt ook niets uit. Die stelling klopt niet.

Tenminste niet bij Volvo. Zo heeft elke originele Volvo-ruit specifieke technische eigenschappen. We noemen u ter illustratie:

  • Voorbereiding voor diverse sensoren die tegenwoordig achter de ruit  zitten. Bijvoorbeeld: regensensor, camera, laser-systeem ten behoeve van City Safety.
  • Voor- en zijruiten die zijn voorzien van een waterafstotende coating. Een Volvo veiligheidsvoorziening: ze worden minder snel vuil en uw zicht blijft ook bij regen optimaal.
  • Er kan een zon- en warmtewerende werking in zijn opgenomen.
  • Een verlijmde vooruit maakt een geïntegreerd deel uit van de gewenste dus berekende stijfheid van de carrosserie.
  • Gelaagde zijruiten verminderen de kans dat bij een ongeval inzittenden uit de auto worden geslingerd.
  • Gelaagde zijruiten zijn moeilijk in te slaan: sterk inbraakpreventief.
  • Voor de uiteenlopende Volvo-modellen kunnen de zijruiten verschillende dikte hebben: gericht op reductie van windgeruis en omgevingslawaai.
  • In bepaalde ruiten is bedrading geïntegreerd voor verwarming en/of ontvangst van audiosignalen.

Ruitreparatie: Snel voordelig en vaak kosteloos!

Een steentje, een poging tot inbraak… er zijn tal van redenen waardoor een autoruit kan worden beschadigd. Ga dan snel langs bij Bluekens Schadeherstel in Breda of een van onze andere vestigingen. Wij zullen allereerst beoordelen of reparatie mogelijk en verantwoord is. U voorkomt zo dat de hele voorruit gaat scheuren of barsten. Reparatie gaat zeer snel en in veel gevallen dekt uw verzekering de ‘schade’- zonder no-claim verlies.

Autoschade Bluekens

Wilt u meer weten over ruitvervanging en -herstel? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen ze snel mogelijk contact met u op.

Offerte vervanging voorruit

 

De voorruit van uw Volvo is dermate beschadigd dat reparatie niet verantwoord en/ of mogelijk is. De ruit zal in zijn geheel moeten worden vervangen. In veel gevallen worden de kosten door uw autoverzekering gedekt. O.b.v. uw verzekeringspapieren kunnen wij, samen met u beoordelen, welke mogelijkheden er zijn. De afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij verzorgen wij vanzelfsprekend graag voor u. 

Contact
Contact